Meniul în Țara Viselor

Despre Alimentație și nutriție

Tu știi totul despre alimentația copilului tău?

Un regim alimentar sănătos oferă o bună funcționare a organismului. Cantitatea adecvată de nutrienți este dată de modul în care alegem meniul și, implicit, stilul de viață. Cele mai importante alegeri se iau de la vârste fragede, astfel că, în Țara Viselor, vă invităm să îmbrățișați beneficiile unui regim alimentar atent selecționat pentru cei mici.

Masa este un ritual. Timpul dedicat servirii mesei, dar și al conștientizării foamei este esențial.

Planificarea meniului. Un plan bine stabilit ajută la formarea unor obiceiuri sănătoase specifice unei rutine ce se va contura atunci când vine vorba de alimentație.

Bucuria de a savura mese ce nu se abat de la tradițiile culturale. Mizăm pe integrarea influențelor culturale în alegerea meniului, pentru ca cei mici să se simtă apropiați de ceea ce servesc, exact ca la mama acasă!

Comuniune.Mesele reprezintă momentul ideal de construire a unei legături puternice și frumoase între membrii unei comunități. Servim masa împreună și ne bucurăm de compania celorlalți.

Meniul vegetarian – alegerea sigură pentru un stil de viață sănătos

Țara Viselor mizează pe un meniu vegetarian pentru a evita alimentele procesate. Călcând pe urmele sfaturilor date de medici și nutriționiști, înțelegem că varianta ideală în alegerea meniului este aceea care evită alimentele ce nu provin din surse sigure, precum și completarea meniului cu un aport bogat de fructe și legume.

Credem în importanța alegerii unui meniu potrivit, sigur și pus la punct, astfel încât acesta a fost alcătuit cu ajutorul specialiștilor în nutriție și dietetică.

Oferim tot ce este mai bun și valoros: un stil de viață sănătos!

Meniu

Thermomix

Alegem să folosim exclusiv vasele Thermomix pentru prepararea meselor, astfel încât mâncarea să fie una gătită cât mai sănătos, iar proprietățile nutriționale ale acesteia să fie bine păstrate. Cei mici pot face cunoștință cu acest stil de viață încă din etapa de creștere, atunci când gusturile se formează, iar baza luării deciziilor este în plin proces.

model de meniu săptămânal

LUNI

MIC DEJUN: PORIDGE DE OVĂZ
PRÂNZ: SUPĂ CREMĂ DE CONOPIDĂ, MÂNCĂRICĂ DE LINTE
GUSTARE: OREZ CU LAPTE

marți

MIC DEJUN: RONDELE DE OREZ CU UNT DE ARAHIDE ȘI MERE
PRÂNZ: SUPĂ CREMĂ DE NĂUT CU BABY SPINACH, PÂINE PRĂJITĂ CU PATEU DE ZUCCHINI
GUSTARE: PATEU DE CIUPERCI CU LEGUME PROASPETE

miercuri

MIC DEJUN: SMOOTHIE
PRÂNZ: BORȘ CU SFECLĂ ROȘIE, IAHNIE DE FASOLE
GUSTARE: BRUSCHETE CU BRÂNZICĂ DIN CAJU

joi

MIC DEJUN: MELCIȘORI CU LAPTE DE NUCI
PRÂNZ: SUPĂ DE DOVLECEI A LA GREC, PIURE DE MAZĂRE
GUSTARE: OREZ SÂRBESC CU SALATĂ

vineri

MIC DEJUN: BUDINCĂ DE QUINOA CU FRUCTE
PRÂNZ: BORȘ DE LEGUME, PASTE INTEGRALE CU SOS ROȘU ȘI BROCCOLI LA ABUR
GUSTARE: SALATĂ DE CUȘCUȘ (CUȘCUȘ, ARDEI COPT, PORUMB, VERDEAȚĂ, ULEI DE MĂSLINE)

supa
zucchini
Smoothie
bors de legume

pregătire de specialitate

Știința alimentației

Exista numeroase studii în domeniu care sugerează că șansele ca adolescenții și adulții să-și mențină de-a lungul vieții obiceiurile alimentare sănătoase, sunt mai mari dacă aceștia le învață încă din copilăria timpurie. Copiii trebuie încurajați de mici să facă alegeri alimentare sănătoase. Acest lucru îi va ajuta să evite să dezvolte diferite afecțiuni mai târziu în viață.

l

Curs de nutriție

Încrederea că mesele noastre sunt o soluție excelentă pentru încurajarea stilului de viață sănătos!

Deoarece ne dorim ca cei mici să aibă parte de tot ce este mai bun, asigurăm un personal cu pregătire în domeniul nutrițional, astfel încât meniul să fie foarte bine alcătuit, iar suplimentele necesare organismului să fie păstrate.

Curs de bucătar

Nu doar cursurile de nutriție reprezintă baza care certifică prepararea meselor în cadrul instituției noastre. Personalul nostru are, de asemenea, pregătirea necesară bucătarilor. Astfel, de la igienă până la nutriție, muncă în echipă și colaborări excelente, totul este bine organizat pentru ca experiența alimentară să fie una cât mai de calitate.

Nutrienți

Dezvoltarea și creșterea armonioasă presupun ca cei mici să se bucure de un meniu variat, bogat în proteine, carbohidrați și grăsimi. De asemenea, micronutrienții precum vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina C, magneziu, calciu și acizii grași Omega 3 reprezintă bazele unei alimentații sănătoase, iar noi ne dorim tot ce este mai bun pentru cei mici!

Rețete alese cu grijă

În căutarea celor mai bune variante în ceea ce privește alegerea meniurilor, noi, cei din Țara Viselor am înțeles că începuturile sunt cele mai importante. Un start sănătos poate oferi o stare de bine și, mai apoi, o viață echilibrată.

Am ales să servim copiilor noștri meniuri vegetariene, întocmite cu grijă, pentru ca aceștia să se poată bucura de toată bogăția de nutrienți necesară unei dezvoltări armonioase din care să nu lipsească nimic.

Beneficiile alimentației vegetariene, precum buna funcționare tranzitului intestinal, calitatea procesului de digestie și prevenirea constipației, datorită fibrelor din surse vegetale, cât și menținerea unui echilibru în cazul bacteriilor intestinale sunt doar câteva beneficii cu care venim în întâmpinarea unui astfel de meniu.

Rețetele vegetariene oferă o gamă largă de opțiuni, mai ales în ceea ce privește creativitatea unui astfel de meniu. De câte ori nu auzim din partea copiilor noștri că nu le place un anumit fel de mâncare? De câte ori nu auzim că ceea ce este sănătos nu este pe placul lor? E timpul ca cei mici să cunoască savoarea și bucuria de a servi un preparat 100% sănătos, din ingrediente ce își păstrează proprietățile, gătite cu dragoste și atenție.