grupe de copii
oferta educaționalăGrupa mixtă
3-6 ani
Dacă vă întrebați care sunt beneficiile unei grupe mixte și cât de mult aceasta ajută la eficientizarea procesului educațional, vă prezentăm câteva puncte forte ale unei astfel de grupe:
⦁ Dezvoltarea din punct de vedere social: deoarece copiii vor avea parte de activități educaționale împreună, aceștia vor interacționa cu colegi de vârste diferite într-o mai mare măsură, altfel decât dacă ar fi în grupe separate de vârstă. Acest aspect este benefic pentru exersarea capacității de socializare, empatiei și relaționării.
⦁ Dezvoltarea capacităților cognitiv-lingvistice: activitățile educaționale interdisciplinare sunt construite în așa măsură încât ele să ajute atât la îmbogățirea limbajului, cât și la dezvoltarea abilității de a opera cu diferite concepte ale comunicării în viața reală.
⦁ Comunitatea – idee și sentiment: Atunci când cei mici învață să interacționeze unii cu ceilalți, se creează sentimentul de apartenență într-o comunitate. Învățăm să ne comunicăm nevoile, să spunem „mulțumesc” și „iartă-mă”, relațiile se întăresc și astfel ia naștere nu doar o grupă, ci o comunitate.
RESPECT PENTRU COPII
Integrarea copiilor într-o grupă mixtă aduce beneficii multiple. De la dezvoltarea abilităților de comunicare, până la asertivitate și buna înțelegere, copiii au parte de diferite interacțiuni care servesc drept puncte cheie în dezvoltarea respectului unii pentru ceilalți. Credem în ideea de comunitate, iar pentru aceasta, cea mai importantă valoare este respectul.
LUCRU PE CENTRE ÎN FUNCȚIE DE ABILITĂȚI
Înrolarea copiilor într-o grupă mixtă înseamnă a păși într-o aventură complexă a cunoașterii. Pe de-o parte, copilașii au acces la informații din cadrul mai multor niveluri de dificultate. Pe de altă parte, aceștia pot lucra individual în funcție de abilitățile și ritmul lor. Activitățile noastre sunt concepute în așa fel încât adaptarea și evoluția să se întâmple pas cu pas, fără teamă.
MEDIU ARMONIOS
Veselia și bucuria se întâlnesc în mâinile muncitoare ale cadrelor noastre didactice. Rezultatul? Un mediu primitor, armonios, echilibrat și plin de voie bună dedicat celor mici. De cele mai multe ori, progresul academic este întrerupt de lipsa unui mediu armonios. Credem că dezvoltarea copiilor se petrece doar atunci când mediul este unul ce oferă siguranță, blândețe și încredere.
Grupa Exploratorilor
2-3 ani
De anul acesta, construim împreună visele copilașilor de 2 și 3 ani, îi prindem de mână și le pregătim inima și mintea pentru frumusețile și provocările vieții. Pas cu pas, zâmbet cu zâmbet, îi invităm pe cei mici în cadrul unui colectiv călduros și prietenos.
Nu vă fie teamă! Există pași pe care-i grăbim și piedici care ne opresc pentru moment să mergem înainte. Ritmul fiecărui copil este diferit, de aceea suntem acolo pentru fiecare în parte. Ne adaptăm în funcție de nevoile sale și încurajăm fiecare progres.
Explorăm, ne jucăm și învățăm!
INVATARE PRIN JOACA
Procesul pedagogic nu trebuie să fie o povară pentru cei mici, care abia pășesc înspre necunoscut. Țara Viselor este locul unde aceștia pot explora tot ceea ce este în jurul lor prin joacă, dezvoltare armonioasă și libertate. Alături de mentorii noștri, învățarea nu a fost niciodată mai ușoară, iar joaca niciodată mai distractivă!
ACOMODARE BLÂNDĂ
Știm că primii pași sunt dificili. Lacrimile apar când, pentru prima dată, cei mici se desprind de brațele părinților. Știm că acest proces necesită multă răbdare, îngăduință și iubire, de aceea suntem aici pentru a oferi micuților tot confortul necesar. O acomodare blândă grăbește procesul de adaptare în noul colectiv.
RESPECT PENTRU COPII
Respectul este valoarea care se învață de la o vârstă fragedă. Credem că baza educației constă în a clădi oameni puternici pentru viitor. În Grupa Exploratorilor, valorile sunt îmbrățișate și aplicate în toate situațiile care pot apărea în colectiv. Ghidăm copilașii către tot ce e mai frumos și valoros!
Curriculum
Ești curios să vezi ce fac copiii în Căsuța din Pădure?
Grădinărim
Toate activitățile din căsuță sunt alese cu un scop! Fiecare, fără excepție, dezvoltă o latură a celor mici.
Iată trei beneficii majore pe care le aduce grădinăritul în viața și în sufletul copiilor:
1. Dezvoltarea unui simț de apartenență – având grijă de o grădină și de plantele sale, copiii vor dezvolta un simț de apartenență și vor fi împliniți de munca lor.
2. Învățarea răbdării și responsabilității – plantele necesită îngrijire regulată și atenție.
Este responsabilitatea lor să ude plantele în fiecare zi, să curețe de buruieni, să le vorbească, să le cânte.
3. Grija față de natură – lucrând cu pământul, copiii vor învăța despre ciclul vieții și despre importanța plantelor și a solului pentru ecosistem. Zilele însorite de toamnă sunt prilej de sărbătoare.
Cântăm
“Astăzi viiiine Ioana!!!” – e ceea ce-am auzit din momentul în care am intrat în grădiniță, până când Ioana a intrat pe ușă.
Exprimarea artistică este o metodă foarte eficientă de gestionare a emoțiilor. În Țara Viselor, încurajăm și sădim în copilași această formă constructivă și sănătoasă de exprimare.
Când valorile noastre întâlnesc oameni cu cu aceași viziune, iau naștere parteneriate extraordinare. Beneficiarii direcți sunt, evident, copiii. În grădiniță, copiii au ocazia de a cânta, de a dansa și de a se juca, folosind diferite instrumente muzicale, care îi ajută să-și dezvolte abilitățile motorii, cognitive și sociale. De asemenea, muzica joacă un rol important în dezvoltarea limbajului și a auzului, iar experiențele muzicale din copilărie pot influența preferințele și capacitatea de a aprecia muzica mai târziu în viață.
Învățăm știință făcând plajă la munte
Zilele însorite de toamnă sunt prilej de sărbătoare.
Mutăm activitățile și gustarea de fructe afară și profităm de ultimele surse de vitamina D și învățăm cum ne ajută soarele să creștem mari si puternici.
A venit toamna, s-au cules recoltele, iar noi ne bucurăm de toate roadele ei.?
Dar cine a avut grijă de recoltă toată vara?
Copiii au aflat astăzi despre sperietoarele de păsări, care este rolul lor, de ce le folosesc oamenii, din ce materiale și cum se realizează.
Ne propunem ca în primăvara să meșterim o sperietoare adevărată, cât ei de mare.
“Dacă un lucru îți încălzește sufletul ca un soare, fă orice e nevoie să prinzi acele raze.”
Când o sa cresc mare, o sa mă fac doctor!
“De ce trebuie să mă spăl pe dinți?”
De câte ori ați auzit această întrebare, însoțită de multe ori de o bătaie nervoasă din picior și un ton neprietenos?
La această întrebare și multe altele, ne-a răspuns domnul doctor stomatolog Ionuț Bădilaș, în cadrul clinicii dentare Alp Dent Brașov.
Într-un mediu cald și prietenos, domnul doctor ne-a dat informații importante privind igiena dentară și sănătatea dinților. De ce este important să ne spălăm, când și cum se face un periaj corect.
Recomandarea stomatologilor este ca vizitele în cabinete să se facă de la vârste cât mai mici, chiar dacă, la început, doar pentru a-și însoți părinții. E important pentru ei să se simtă în siguranță, să cunoască beneficiile vizitelor la stomatolog, și, mai ales, să nu le fie frică!
Suntem Artiști
Poate oare educatoarea să îi facă pe copii să “guste” aerul bonom și creativ al artiștilor?
Însetați de cunoaștere, cu urechiușele ciulite și cu ochii mari, copiii au stat la povești cu Maria Fătu #fatumaria, pictoriță. Stând în preajma ei, preț de câteva ore, cu siguranță copiii au simțit firea artistului. Acestea sunt trăiri pe care doar cei ce au această menire le pot avea, și doar ei le pot transmite.
Cei mici și-au încântat privirile cu o mică expoziție de tablouri, au făcut cunoștință cu șevaletul, au povestit despre lumină, culori, toate acestea într-o atmosferă plăcută și relaxantă. Combinând forme și culori diferite, aceștia au explorat toate beneficiile pe care arta le aduce.
O experiență care va rămâne mereu in inima lor!
Învățăm prin joacă
“Jocul, înainte de toate, reprezintă o expresie a libertății.”- Peter Grey
Joaca liberă încurajează creativitatea, cooperarea, inițiativa, descoperirea. Este, de asemenea, mijlocul principal prin care copiii exersează și dobândesc abilități fizice și intelectuale ce nu pot fi predate altfel.
Dinozaurii – toți copiii, indiferent de vârstă, sunt fascinați de aceasta epocă. În săptămâna aceasta învățăm prin joc și creație (labe de dinozauri, coronițe, dinozauri din paste) tipurile de dinozauri, unde și cum trăiau.
Citim enciclopedii, învățăm cântecele și primim în vizită un invitat de seamă: un triceraptos pufos și haios care să ne povestească despre el ☺️.
taxe școlarizare 2024/2025
Ce oferim noi copiilor
MENIU
08.00-17.00- mic dejun
- gustare fructe
- pranz
- gustare ora 15:30
Program scurt
08.00-13.00- Primirea copiilor: 08:00-08:30
- Joc liber: 08:30-09:00
- Micul Dejun: 09:00-09:30
- Activități educaționale: 09:30-11:00
- Gustare fructe: 11:00-11:15
- Activități în curte: 11:15-12:15
- Prânz: 12:30-13:00
- Plecare: 13:00
program lung
08.00-17.00- Primirea copiilor: 8:00-8:30
- Joc liber: 8:00- 9:00
- Micul dejun: 9:00
- Activități educaționale: 9:30-11:00
- Gustare fructe: 11:00
- Activități în curte: 11:15-12:15
- Prânzul: 12:30
- Pregătirea pentru somn a copiilor: 13:00
- Gustarea: 15:30
- Joc liber: 16:00-17:00
pAȘII ÎNSCRIERII ÎN GRĂDINIȚA NOASTRĂ
Avem toata gradinița pregătită pentru îmbrățișări, chicote, joacă, veselie, povești, amintiri din vacanță.
telefon
01.
Ținem la relația pe care o stabilim cu copiii, dar și cu părinții. Vă invităm să ne vizitați și să stabilim obiectivele pentru dezvoltarea micuților.
02.
Întocmirea actelor
Pasul următor constă în pregătirea actelor de înscriere de care ne vom ocupa pentru a merge la pasul următor.
03.
Acomodarea
După ce au fost realizați primii doi pași, nu ne rămâne decât să primim copilașii cu brațele deschise și să-i ajutăm, cu blândețe, să se adapteze la noul colectiv.
04.
Semnarea contractului de colaborare
Dacă perioada de probă a trecut cu bine, iar cei mici se simt în largul lor, călătoria în Țara Viselor poate începe.
Bine ai venit!